Wie verre reizen doet……….

Lieve Familie en vrienden, Begin maar weer even met de bankgegevens van Alyn. Ten slotte weet je nooit hoe een koe een haas vangt, om maar een ander spreekwoord te gebruiken. Stichting vrienden van Alyn Hospital NL63ABNA0608247529 Onder vermelding: Arnold Troostwijk De Stichting heeft de ANBI status. Het wordt niet zo’ n verre reis. Je… Read More »

Je moet het ijzer smeden………

Lieve familie en vrienden, Heb zeer veel positieve reacties gekregen, na mijn blog die ik gestuurd heb op mijn verjaardag begin augustus. Dus ik waag het nog een keer, want “Je moet…………. als het heet is”. Zal eerst nog even voor alle duidelijkheid aangeven waar de giften naar overgemaakt kunnen worden: Je kunt je gift… Read More »

Een goede haan………

Lieve familie en vrienden, Ik begin dit jaar ook maar weer met een spreekwoord. Weet niet of ik het in alle afleveringen volhoud. Een goede haan kraait 2 keer en ik kraai nu voor de vierde keer en schrijf dit aan de vooravond van mijn 76ste verjaardag. Acht me bevoorrecht dat ik deze 5 daagse… Read More »

Stel niet uit tot morgen………..

Lieve Familie en vrienden, Het is er gisteren aan het eind van de dag niet meer van gekomen. Waren pas om 11 uur thuis. Ik zeg altijd enough is enough. Op de laatste dag zijn we van Beth Shemesh naar Jeruzalem gereden, een rit van ruim 50 km. Met twee zware beklimmingen, want Jeruzalem ligt… Read More »

Twijfel

Lieve familie en vrienden, Ik heb getwijfeld welk spreekwoord toepasselijk is. Je moet de dag niet prijzen voordat het avond is of wijsheid komt met de jaren. Bij het laatste heb ik aan de verkiezing van Trump gedacht. Misschien neemt zijn wijsheid toe. Het eerste spreekwoord slaat op mijn blog van gisteren, toen ik zei… Read More »

Wat je begint………

lieve familie en vrienden, Om maar weer bij het spreekwoord te beginnen, nu de derde dag erop zit, ziet het er naar uit dat we het kunnen afmaken. Vandaag hebben we een kleine 80 km gefietst, over drie dagen bij elkaar 270. Totaal wordt het 400 km, dus we zijn een mooi stuk op weg… Read More »

What goes up….

Lieve familie en vrienden, Dit keer een buitenlands spreekwoord. Wel toepasselijk. Vandaag een zware rit van nu maar 90 km. Wel een klim van 15 km en een hoogte verschil van 1.500 meter.  Dus dat was up. Ook weer een mooie afdaling terug naar de dode zee.  Dat was down. Zie mijn relive rit: https://www.relive.cc/view/768671203 Als… Read More »

Bezint eer………

lieve familie en vrienden, Ik begin maar weer met een spreekwoord net als vorig jaar. De vraag is alleen of ik voldoende spreekwoorden paraat heb. Het was een heftig begin vanuit Jerusalem. wel eerst afdalen, maar het was toch relatief warm of liever heet. We zijn via Ein Gedi naar Einboker gefietst bij elkaar haast… Read More »

Afscheid

Lieve familie en vrienden, Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En nu gaan we om er te komen. Ik zal het niet ingewikkelder maken, maar om mee te fietsen met Alyn in de Negev zullen we er toch naar toe moeten. Maar geen straf, hoor. Ik kijk er naar uit.… Read More »

Met lof

Lieve familie en vrienden, Even twee mopjes om mijn verhaal te illustreren. Jullie weten wie de eerste groenteboer was? Dat was namelijk Job, hij ging met lof door de poort. Hij was ook de eerste drinker. Hij zat op de berg en weende bitter. Hieronder treffen jullie de routes aan die gefietst worden. Ik fiets… Read More »