Doen we het wel, doen we het niet?

Lieve familie en vrienden,

Ik begin altijd net voor mijn verjaardag een cadeautje te vragen voor de Wheels of Love voor het Alyn ziekenhuis in Jerusalem.

Vervolgens kom ik terug net voor Rosh Hashana (Joods Nieuwjaar) om te vertellen over onze verdere plannen.

En eigenlijk weet ik het nu niet. De Wheels of Love 2024 start op 11 november in de Negev aan de kant van de Dode Zee. De mensen van Alyn zijn volop bezig met de voorbereidingen en sporen ons aan om in te schrijven voor deze mooie tocht in november.

Maar Ruben, Hester en ik zijn tot de conclusie gekomen, dat het niet verstandig is om nu in Israel te gaan fietsen. Het reisadvies van de overheid is code rood. De spanning in het noorden van Israel loopt steeds verder op. Wij willen geen beslagleggen op de politie die ons normaal begeleid, terwijl ze elders nodig zijn.

Het dilemma is dat we graag in Israel willen fietsen en geld willen inzamelen voor het ziekenhuis, maar dat het nu niet verstandig lijkt.

We zijn nog wel steeds vol in training, mocht de situatie toch nog veranderen.

Het probleem van de situatie is dat het Alyn ziekenhuis wel de gelden erg nodig heeft. Enerzijds omdat ze de fondsen van de Wheels of Love elk jaar nodig hebben om hun budget rond te krijgen en anderszijds door de toevloed van patienten door de huidige situatie waarin Israel nu verkeerd.

Dus vandaar dat we wel een beroep op onze supporters doen om voor de Wheel of Love 2024 toch te doneren voor het Alyn Hospitaal, of we nu wel of niet gaan.

Een donatie voor een goede start in het Joodse Nieuwjaar.

We blijven jullie op de hoogte houden van onze defintieve besluit om wel of niet te gaan.

Onze beste wensen voor een mooi, gezond en voorspoedig 5785,

Liefs,

Hester, Ruben en Arnold