Dam tot Dam fiets classic en Middelie

Medaille dam tot damAfgelopen week als training al 80 en 70 kilometer gefietst en eigenlijk ter voorbereiding op de tocht van vandaag. 105 kilometer van de Dam tot Dam fiets Classic. Start was vanaf 8:30 uur, een goede reden om de avond ervoor in Amsterdam te blijven slapen bij Gabriel. Het eerste groepje Alieners verzamelde bij de familie RaberĀ  en vandaar naar de ontmoetingsplaats voor de andere Alyn fietsen naast de kerk op de Dam. Even een stempel halen en dan van start. Het weer werkte mee, afgezien van de noordenwind. Na 40 kilometer onze eerste stempel en ravitaillering. Door naar de tweede post in Monnickendam (78 km). Het fietsen ging in een hoog tempo en met totaal 6000 deelnemers was het wel opletten op de weg. Na 65 kilometer werd er gestopt in Middelie en dit riep bij mij wel even emoties op.

Het laatste deel van de oorlog was ik in Middelie ondergedoken op de boerderij van de broer van mijn pleegvader. Na de evacuatie van Arnhem in september 44 zijn we via Apeldoorn hier terecht gekomen. Ondanks de hongerwinter, kwam ik als “bulletje” uit de oorlog. Nu 70 jaar later op de racefiets weer hier, voor een drankje en een hapje. De boerderij waar ik het zo goed heb gehad is er niet meer. vvv Middelie

Verder naar de volgende post en terug naar de dam. Het geheel ging voorspoedig. Het bleef de hele tocht droog en dat was niet voorspeld.

Het laatste deel was ondanks dat we wind mee hadden, niet easy. Zo’n afstand gaat je toch in je benen zitten. Maar het is uiteindelijk gelukt en met een medaille als beloning en een voldaan gevoel.