Road plus, plus bus

Lieve familie en vrienden,

Bovenop de Meron

Een dag met ups en downs.
Ik doe met on road mee, maar ze zeiden dat ik best met road plus kon mee doen. Bij on road wordt veel gewacht tot de groep weer compleet is. De politie kan de weg niet zolang vrij houden.
Ik was nog niet helemaal besloten of ik met road+ zou meegaan. Toen we aan het ontbijt zaten, rond 8 uur bleek the on road al te starten, dus was de teerling geworpen.

In het begin ging het niet goed veel wind tegen en een steile klim. Ik blies me een beetje op. Ging daarna achter Yaron Link fietsen, die ging heel rustig. Ik kreeg me adem weer terug en fietste makkelijk omhoog. Bij aankomt boven, had de organisatie nog een toegift. De Meron op. Een klim van 6 km en dan weer de zelfde weg terug. Velen zagen hiervan af, maar ik ging lekker. Wat kon me gebeuren. Moest hoogsten omdraaien. Ik ging gestaag omhoog en kwam met vier landgenoten op de top. Dit was een mooie opsteker.

We pakten bij de terugkomst de achtergebleven groep weer op naar de eerste pitstop.
Toen ging het mis. We misten een afslag en hadden een mooie lange afdaling. Maar wat bleek we moesten weer terug helemaal omhoog. Maar dat was mentaal te veel. We werden dus door onze volgbus opgehaald.

De fietsen in de laadbak en circa 20 man en vrouw in de bus terug naar de route. We kwamen laat op de lunchplaats en moesten na 10 minuten al weer op de fiets.
Eigenlijk een te korte rustpauze en te weinig eten, als motor voor het lichaam.
Het ging weer redelijk, hoewel mijn ketting vastliep. De mecanicien die ons volgt, bracht het weer in orde. Dus na een valse start na de lunch weer lekker in het zadel.
We reden op advies van onze tourleider twee aan twee achter elkaar. Ging goed toen de klim naar ons hotel en finish begon. Dan gaat iedereen op zijn eigen tempo. De laatste zware klim na 75 km ging goed. Wel zwaar. Toen toch weer problemen met mijn ketting.
Door de elektronische schakeling kon de monteur het deze keer niet maken. Dus weer de laatste 5 km de bus in.

In al die jaren had ik nog nooit in de bus gezeten en vandaag twee keer. Gelukkig niet wegens mijn conditie, maar door omstandigheden van buiten af.
Ik ga morgen gewoon verder met road+, maar niet meer met de bus, naar ik hoop. Dit was het voor vandaag.
Wordt vervolgd.

Denken jullie nog aan Alyn, waarvoor ik me in het zweet fiets.

Liefs,
Arnold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *