Goede(n) dag

Goedendag lieve familie en vrienden.

Vandaag de eerste dag van Wheels of Love 2019 zondag 10 november. Het was een goede dag. Het fietsen ging goed. Ondanks dat je er haast een jaar mee bezig bent, ben je reuze gespannen of je het weer kunt volbrengen, want in het noorden van Israel kom je de ene na de andere heuvel tegen en dat zijn we in ons vlakke landje niet gewend.

Het was vanmorgen om 06:30 ontbijt en 07:15 in de bussen naar de start. Dit hebben de eigenwijze Nederlanders echter niet gedaan. Er moet nog Sjachariet (ochtendgebed) worden gezegd om 08:15 en er is nog een openingsceremonie. Wel bijzonder met het zingen van het Hatikva.

Dus zes van ons namen pas om 08:15 een taxi naar de start. Waren prima op tijd. Maar, de bus uit Jerusalem met fietsers zat in het verkeer vast en de politie had de weg nog niet afgezet en het leger had de weg aan de grens met Libanon nog niet vrij gegeven.

Dus wij on-road fietsers gingen pas om 11:00 van start. Dat geeft de indruk van een Israëlische organisatie, maar dat is niet terecht. De Wheels of Love rides zijn normaal prima georganiseerd en op tijd.

We zouden vandaag een rustig begin hebben en 71 km fietsen. Maar door de late start, zijn we na de lunch gestopt en dat was rond 15:45 uur, want de zon begon al onder te gaan en het ging al schemeren.

Al met al was het behoorlijk pittig en moesten de klimbenen behoorlijk worden aangesproken. Maar ik heb het zonder afstappen volbracht. Dus de kop is er  af.

Het blijft bijzonder om met dit prachtige weer in het heilige land te mogen fietsen. En dan ook nog fondsen te ontvangen voor de 300 kinderen die in het Alyn Hospital in Jerusalem verzorgd worden.

Donaties zijn nog steeds welkom. Alle kleine beetjes helpen. We streven naar totaal $ 3,5 mln.

Ik hoop jullie morgen weer verder te mogen en kunnen berichten.

Liefs van uit Israel met een warme herfst,

 

Arnold

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *