Spannend

Een lang verhaal, maar ik maak het kort. Afgelopen weekend hebben we getraind in Zuid-Limburg. We moeten leren klimmen. Hier is alles vlak en plat. We waren met 13 Alyn-fietsers. Vrijdagmiddag een oefenrondje 35 km. Even ruiken aan de heuvels. Zaterdag het grote werk de lus Amstelgold 3 bijna 80 km,  met zware klimmen erbij. Zondag nog een toegift van 40 km. In Israël moeten we gemiddeld  80 km per dag, gedurende 5 dagen

index De blauwe route is lus 3.

Ik zou het kort houden. In Valkenburg heb ik echte fietsschoenen gekocht. Tot nu fietste ik gewoon op gympen. Deze nieuwe fietsschoenen zitten aan je pedalen vast met een kliksysteem. En wat is nu het spannende, je moet op tijd je schoenen los maken, want anders val je bij een stop , gewoon om. Boem

Donderdag 10 september zouden we met een Nederlandse fietsvriend die in Italië woont, gaan fietsen vanaf het Kalfje langs de Amstel naar de Lage Vuursche. We waren met ze zevenen. Dat zou mijn eerste rit zijn met de schoenen vast aan de pedalen. Dat koste me woensdagnacht wel wat nachtrust.

Ik kreeg van mijn teamgenoten adviezen, zoals, doe eerst maar één kant vast en ruim voor een stoplicht je voet uitklikken.

Ging weg met knikkende knieën, maar het ging goed.

Zie hieronder onze rit naar de Lage Vuursche. Nederland is op de fiets zo mooi. Vooral met mooi weer.

https://www.strava.com/activities/389118585

We hebben een  tocht gemaakt van 95 km., heen wind tegen, terug wind mee. Ik ging als een speer. Met dit nieuwe systeem kan ik wel 20% meer kracht van mijn benen overbrengen naar mijn fiets. De spanning was er snel af.

Ik denk dat ik bij het fietsen in de heuvels van de Galile enorm ga profiteren van mijn nieuwe uitrusting.

Allemaal fijne dagen en een goede start van het nieuwe jaar 5776.

Na mijn eerste bericht over mijn fietsavontuur zijn er spontaan al donaties binnen gekomen. Zeer bedankt voor jullie warme steun. Gaat vast goed komen. Voor achtergrondinformatie kijk op de homepage. Wil je doneren kijk dan rechts voor informatie over doneren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *