Wel een beetje trots

Lieve familie en vrienden,

Ik begin maar met een foto samen met Ruben, net nadat hij samen met Ashley Usiskin mijn band had geplakt. Ik zat plotseling een stuk lager op mijn fiets en dat klopte een lekke band. Ik was nog niet van de fiets afgestapt of ik kreeg al hulp. Een beetje geluk moet je hebben, als je zelf geen band kunt verwisselen.

We fietsten afgelopen zondag de Eroev ride een tocht georganiseerd door de Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS), Maccabi Cycling en Alyn Hospital.

De Eroev is een afbakening meestal een muur, rondom een gebied waarbinnen tijdens sjabbat goederen vervoerd mogen worden.

De opbrengst van deze rit gaat volledig naar Alyn Hospital. Met deze keer 75 deelnemers toch weer bijna € 4.000 voor dit mooie doel.

Waarom ben ik nu zo trots.  Ruben en Hester zitten beiden in de organisatie van dit evenement, wat dit jaar voor de tweede maal werd georganiseerd. Toch leuk  als je kinderen jou goede doel ook een warm hart toedragen.

Hier Hester met Guya en Matz achter de registratietafel. Ook mijn kleinzoon Matz hielp mee in het fietsshirt van Alyn. Op de foto staat ook Guya, die samen met Hester en Matz de ravitaillering post bevrouwde met Matz.  Gabriel verzorgt de eindredactie van deze blog en het verzenden. Dus echt een familie om trots op te zijn.

Matz samen met zijn opa bij dit rustpunt en de uitleg van de rabbijn over de Eroev. We hadden ook geluk met het weer. Het bleef droog.

Was van plan om 85 km te fietsen, maar door de lekke band had ik een goed excuus om maar 55 km te doen. Ben na het lek rijden door Dennis Hompes op sleeptouw genomen en hebben samen in een kleine groepje de Eroev tocht volbracht. We waren als eerste binnen. Het geheel is afgesloten met een koshere barbeque op het terrein van de Joodse Scholen Gemeenschap Maimonides. Het evenement was uitstekend georganiseerd met heel veel werk door Monique Gomes De Mesquita.

Trots dus dat de hele familie zich inzet voor het Alyn Hospital.

Dit is ook wel nodig, want de sponsorrit in Israël gaat dit jaar niet door.

Vandaar dat ik toch nog een keer een beroep op jullie doe om mij te sponsoren ten bate van Alyn. Ook deze kleine beetjes helpen het gemis van de normale opbrengst voor Alyn van $ 3,o mln te compenseren.

Denk dat dit mijn laatste oproep is, nu er daadwerkelijk niet gefietst gaat worden in Israël.

Kom dan volgend jaar weer opnieuw bij u langs.

Alvast bedank voor jullie steun. Shanna Tova een mooi, voorspoedig en gezond 5781

 

De donaties graag overmaken naar;

Stichting Vrienden van het Alyn HospitalIban: NL14ABNA0549343997
Ten name van Arnold